Al ruim 20 jaar begeleiden wij mensen met vragen op psychologisch gebied. Met een team van zo’n 20 enthousiaste collega’s, in een prachtig licht pand in Badhoevedorp aan het water, met aandacht voor kwaliteit en een professionele, positieve en persoonlijke aanpak.

Psychologische begeleiding is gericht op het verwerven van inzicht en het verminderen van klachten. Het kan gaan om een gewenste gedragsverandering, om acceptatie en verwerking, of het vinden van een nieuw levensperspectief. Veel levensgeluk wordt bepaald door hoe we omgaan met wat er op ons pad komt. Wij kunnen dat beïnvloeden door onze houding en ons gedrag te veranderen of aan te passen.

De BOSgroep biedt kortdurende begeleiding waar dat kan en langerdurende hulp waar dat nodig is. Vanuit onze expertise kunnen wij zowel maatwerk leveren voor individuen en groepen voor vragen op allerlei levensgebieden (training en coaching) als door de zorgverzekeraar vergoede zorg (therapie) bieden. Ook voor werkgerelateerde vragen biedt de BOSgroep trajecten op maat.

Het aanbod van trainingen van de BOSgroep is divers en sluit goed aan bij het bevorderen en waarborgen van vitaliteit van werknemers. In alle trainingen wordt gebruikt gemaakt van bewezen effectieve technieken. Hier vindt u alle informatie over onze trainingen. Voor bedrijven maken wij graag een programma op maat om goed aan te sluiten bij de behoeften en mogelijkheden. In een notendop:

– De training Mindfulness is een aandachttraining, waarbij we het vermogen trainen om op een niet-oordelende (accepterende) manier gewaar te zijn wat zich in het hier-en-nu aan ons voordoet. Heel geschikt voor mensen die automatisch ‘doordraven’ of met veel tegelijk bezig zijn. Concentratie wordt bevorderd en stress wordt gereduceerd. Bewezen effectief! Mits je het geleerde blijft praktiseren, reden waarom we ook een training Mindfulness for life aanbieden: iedere maand de gelegenheid om onder begeleiding mindfulness-oefeningen te herhalen, op te frissen of gewoon te doen.

– In de training Voluit Leven leer je om je negatieve gedachten en emoties te accepteren, in plaats van ze te vermijden of te controleren. Je staat stil bij persoonlijke waarden en leert richting geven aan je leven vanuit aanvaarding van wat er nu is. Ook hierbij komt mindfulness aan bod. Resultaat: meer leven vanuit wat je belangrijk vindt en beter omgaan met de wisselvalligheden in het leven. Voor de werksituatie betekent dit een positievere en meer flexibele houding en een effectieve samenwerking.

– De training Werk in Uitvoering besteedt aandacht aan verwerking van verlies van baan of gezondheid en alles dat daarmee samenhangt. Daarnaast werken we aan bewustwording van identiteit en persoonlijke waarden en aan herstel en borging van de energiebalans. Het ‘zelf de regie nemen’ staat centraal. De werknemer komt hierdoor in beweging en kan zich verder ontwikkelen in de richting van nieuwe mogelijkheden.

– Vitamine Psy zorgt voor de broodnodige vitamines op psychisch vlak en richt zich op de vitaliteit en veerkracht van de werknemer. Wist je bijvoorbeeld dat stress kan afnemen door anders te leren denken over een situatie? Vitale medewerkers houden hun energiehuishouding in balans en kunnen ingrijpen wanneer stressfactoren deze balans (dreigen te) verstoren.

Ook biedt de BOSgroep ondersteuning voor management en HR als het gaat om praktische uitleg en tips over psychologische processen en hoe te signaleren wat er aan de hand kan zijn en wat er nodig is. Zeker waar de HR-verantwoordelijkheid steeds meer in de lijn komt te liggen, kan het management profiteren van kennis ter bevordering van vitaliteit van medewerkers. In de vorm van workshops en consultaties wordt informatie gegeven en kan casuïstiek worden besproken.

Met alle plezier lichten wij persoonlijk toe wat de BOSgroep te bieden heeft. Als enthousiaste ondernemers dragen wij graag en met veel zorg bij aan de vitaliteit van werknemers en daarmee aan het werkplezier van management en het succes van organisaties.

Tel.: 020-3582923

Mail: info@debosgroep.nl

Contactpersonen: Christiane Remmers, Anneke van Dobbenburgh

Wat kan de BOSgroep uw werknemer bijvoorbeeld bieden?

– Een werknemer uit zich somber en trekt zich terug uit sociaal contact op het werk. Collega’s maken zich ongerust en de leidinggevende krijgt er niet goed de vinger achter, de werknemer is afhoudend in het contact. Lees verder

– Een werkneemster heeft al jaren last van lichamelijke klachten, steeds andere aandoeningen, waardoor zij niet of nauwelijks kan werken. De frustratie en irritatie bij het management en HR zijn inmiddels zo ver opgelopen, dat het de communicatie bemoeilijkt. Lees verder

– Een werknemer is succesvol behandeld voor kanker. Hij wil graag zo snel mogelijk deze nare episode afsluiten en stort zich op meerdere grote projecten in zijn werk. Al gauw blijkt dat zijn concentratie nog te wensen overlaat. Ook heeft hij lang niet zoveel energie als voorheen. Lees verder

– Een werkneemster is net bevallen van een wolk van een baby, moeder en kind maken het uitstekend. Zo lijkt aanvankelijk. Deze jonge moeder is na haar bevallingsverlof weer aan het werk gegaan, maar sindsdien in een paar maanden tijd al meerdere malen kortdurend ziek geweest. Lees verder